Cześć wszystkim!
Deszczowe dni bardzo lubię spędzać w kuchni, zresztą nie tylko ja!
Moja siostra też czasem coś pokombinuje w kuchni.
Tym razem wspólnymi siłami stworzyłyśmy na szybko mini rogaliki z jabłkami i dżemem z rokitnika. Co prawda wyglądem przypominają trochę pampersy, ale w smaku są powalające!
SKŁADNIKI:
Ciasto francuskie
Dżem z rokitnika
1 jabłko
Żółtko
Cukier
Piekarnik nagrzać do 190°C.
Jabłko obrać ze skórki i pokroić na plasterki/kosteczki.
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na trójkąty.
Pokrojone jabłko obtoczyć/wymieszać w cukrze i nakładać do każdego trójkąta, dodając trochę dżemu dla przełamania słodyczy.
Wypełnione trójkąty pozawijać w rogaliki.
Posmarować żółtkiem i wstawić do piekarnika.
Piec przez ok. 20min, aż rogaliki będą rumiane.
Smacznego!

Komentarze
Prześlij komentarz